Ekonomi

2. Yüzyıl İktisat Kongresi’nin programı açıklandı

“İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi”, 100 yıl önceki şanlı geçmişinin kalbi olan İzmir’de yeniden düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından düzenlenen kongre, Millet İttifakı’nın altı genel başkanını ağırlayacak. Sivil bir girişim olan 2. Yüzyılın İktisat Kongresi, geleceğin inşası yolunda bir sağduyu buluşması olarak, ilk kongreden tam 100 yıl sonra, 15-21 Şubat ortasında yapılacak.

Ağustos ayında başlayan kongre hazırlık toplantıları çerçevesinde çiftçiler, personel ve sanayici, tüccar ve sanatkar temsilcilerinden oluşan dokuz paydaş toplantısı yapılmıştır. Türkiye çapında geniş temsil kabiliyetine sahip 180 kurum temsilcisinin katıldığı toplantıların ardından 3 taslak bildiri kamuoyu ile paylaşıldı. Kongrenin ikinci aşaması uzman toplantılarından oluşmaktadır. 4 Şubat’ta tamamlanacak uzman toplantılarına katılan 200’ün üzerinde bilim insanı, akademisyen, sivil toplum ve iş dünyasının önde gelen isimleri, paydaş kümelerinin hazırladığı taslak bildirileri değerlendirdi. Ana kongre, Türkiye’den ve dünyadan saygın bilim insanları ve uzmanları bir araya getirecek. Daha adil ve özgür bir geleceğin inşası için gerekli ekonomi politikaları konusunda 70’e yakın konuşmacı sunum yapacak. Vandana Shiva, Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceği inşa etmek üzerine konuşmalar yapacak.

Sonuç metni sonlandırılacak

2. Yüzyıl İktisat Kongresi’nin nihai metni, kongre boyunca çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar ve sanatkar temsilcilerinin yapacağı müzakereler sonucunda kesinleşecek. Kongre sonuç bildirgesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılı ekonomi politikalarının belirlenmesinde tarihi bir rol oynaması bekleniyor. Yedi gün sürecek olan İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nin programında ana oturumlar, delege toplantıları, forumlar ve sanatsal faaliyetler yer alıyor. Kongre süresince siyasetçiler ve belediye başkanları da farklı etkinliklerde yer alacak.

Millet İttifakı’nın 6 lideri geliyor

18 Şubat Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak toplantıda Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin belediye başkanları, 2. Yüzyıl İktisat Kongresi’ne katkılarını sunacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen birebir günün akşamında Millet İttifakı ekonomi Kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcıları ile ortak politikalar metni hakkında toplantı yapılacak. Millet İttifakı’nın altı genel lideri, geleceğin Türkiye’si hakkında birer konuşma yapmak üzere 19 Şubat Pazar günü İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’ne katılacak. Ana oturumlarda başta ekonomistler olmak üzere Türkiye’nin önde gelen bilim adamlarının konuşmaları yer alacak. Kongre sonuç bildirgesi 21 Şubat Salı günü delegelerin oyuyla kamuoyunun bilgisine sunulacak. – İZMİR

onikisubatajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu