Ekonomi

Yabancı yatırımcılar eğilimi tersine çevirdi, Japonya’nın uzun vadeli tahvillerini satın aldı

Piyasa aktivitesindeki kayda değer bir değişimle, yabancı yatırımcılar üç haftalık bir satış döneminin ardından yeniden uzun vadeli Japon tahvilleri satın almaya başladı. Maliye Bakanlığı verileri, bu yatırımcıların 10 Mayıs Çarşamba günü sona eren hafta boyunca 1,7 trilyon yen tutarında uzun vadeli tahvil satın aldığını gösterdi. Bu miktar son iki ay içinde bu tür tahvillerin en önemli alımını temsil ediyor.

Buna karşılık yabancı yatırımcılar, bir önceki hafta yaklaşık 3,78 trilyon yenlik net alımın ardından kısa vadeli yerel tahvillerde yaklaşık 2,43 trilyon yenlik satış gerçekleştirdi. Mart ayında faiz oranlarını artıran Japonya Merkez Bankası, Nisan ayı sonunda faiz oranlarını korurken olağan tahvil alımlarına da devam etti.

Bu istikrarlı yaklaşıma rağmen, çeşitli zorluklarla karşı karşıya olan Japon tahvil piyasasına ilişkin endişeler devam ediyor. Bunlar arasında para politikasındaki potansiyel değişiklikler, yenin değerindeki dalgalanmalar ve yükselen enflasyonun etkisi yer alıyor.

Japon hisse senedi piyasası, 10 Mayıs’ta sona eren haftada sınır ötesi çıkışlarda bir önceki haftaki 263,31 milyar yenlik çıkışa kıyasla 17,28 milyar yenlik bir düşüşe tanık oldu.

Denizaşırı yatırımcılar, ABD’de istihdam artışının beklenenden düşük çıkmasının Federal Rezerv’in bu yıl içinde olası faiz indirimlerine ilişkin umutları artırmasından cesaret alarak 263,61 milyar yen değerinde nakit hisse senedi satın aldı. Bununla birlikte, bu yatırımcılar geçen hafta türev sözleşmelerde yaklaşık 280,89 milyar yen sattı.

Yerli Japon yatırımcılar üst üste üçüncü hafta da uzun vadeli yabancı tahvillerden çıkmaya devam ederek yaklaşık 396,6 milyar yenlik satış yaptı. Ancak, kısa vadeli borçlanma araçlarına yaklaşık 21 milyar yen yatırım yaptılar. Ayrıca, iki haftalık net alımın ardından, yerli oyuncular denizaşırı hisse senetlerinde yaklaşık 387,3 milyar yen sattı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu