Ekonomi

General Dynamics üçüncü çeyrek gelirlerinde büyüme kaydetti, hisse başı kar tahminlerini karşılayamadı

NEW YORK – General Dynamics (NYSE:GD), 2024 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarında güçlü gelir artışı gösterirken, kar beklentilerinin altında kaldı. Havacılık ve savunma şirketinin gelirleri yıllık bazda %10,4 artarak 11,7 milyar dolara yükseldi ve analistlerin 11,69 milyar dolarlık tahminini hafif aştı.

Seyreltilmiş hisse başına kar (EPS) 3,35 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %10,2 artış gösterdi ancak 3,50 dolarlık analist beklentisinin 0,15 dolar altında kaldı. Faaliyet karı %11,7 artışla 1,2 milyar dolara yükselirken, faaliyet kar marjı 10 baz puan artarak %10,1’e çıktı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Phebe Novakovic, “Şirket, güçlü büyüme ve faaliyet performansında istikrarlı iyileşme görmeye devam ediyor. Mevcut ortamda portföy genelinde talep de güçlü seyrediyor” dedi.

Şirketin iş jeti bölümü Gulfstream, çeyrekte 24’ü geniş kabin uçağı ve 4’ü G700 olmak üzere toplam 28 uçak teslim etti. Bu rakam, geçen yılın aynı çeyreğinde teslim edilen 27 uçakla karşılaştırılabilir.

General Dynamics, çeyrek için 1,1’e 1’lik bir sipariş/teslimat oranı bildirdi, bu da güçlü sipariş alımına işaret ediyor. Şirketin toplam sipariş defteri 92,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşirken, tahmini potansiyel sözleşme değeri 45 milyar dolar olarak açıklandı.

Havacılık segmenti 2,4 milyar dolarlık sipariş alırken, savunma segmentleri 10,5 milyar dolarlık sipariş aldı. Önemli savunma sözleşmeleri arasında mühimmat ve teçhizat için 885 milyon dolar, top mermisi metal parçaları için 465 milyon dolar ve filo ikmal tankerleri için 780 milyon dolar yer aldı.

Çeyrek boyunca General Dynamics 1,4 milyar dolar faaliyet nakit akışı üretti, 390 milyon dolar temettü ödedi ve 44 milyon dolarlık hisse geri alımı gerçekleştirdi. Şirket dönemi 2,1 milyar dolar nakit ve nakit benzeri varlıkla kapattı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu